Een dimmerschakelaar is een van de belangrijkste kenmerken van accentverlichting en leds-spots en andere verlichtingsarmaturen. U kunt het beste inbouwspots en andere LED-verlichtingsopties in een kamer installeren om er het meeste uit te halen. Met deze lampen kunt u kamers dimmen terwijl u niet thuis bent, waardoor u op den duur geld bespaart op uw energierekening. Veel mensen hebben echter moeite om hun verlichting aan en uit te doen, vooral als ze veel tijd in die specifieke kamer doorbrengen.

LED-verlichting plaatsen

De eerste stap die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u uw LED-verlichting naar wens kunt dimmen, is door een goedkope lamp met een hoog wattage aan te schaffen. Vaak worden deze verkocht in sets van twee of drie, maar u kunt mogelijk ook afzonderlijke op merknaam kopen. Dit zal je helpen erachter te komen hoeveel lampjes je nodig hebt om te beginnen. Bewaar eventuele extra lampen in de kelder of in een opslagruimte voor noodgevallen!

Er zijn ook veel verschillende led-lampen die verkrijgbaar zijn bij verschillende fabrikanten. Sommige zijn een beetje helderder dan andere en sommige zijn veel helderder dan andere, afhankelijk van het soort kamer waarin je ze gebruikt. Bekijk de binnen- en buitenkant van de kamer om te beslissen wat voor soort licht je nodig hebt. Mogelijk moet u een expert raadplegen voordat u beslist welk type lens het beste werkt.

Als u niet zeker weet welke specifieke lichten u wilt, kunt u een vriend of familielid vragen die er al een heeft of deze wil verkopen. Op deze manier kunt u van tevoren een idee krijgen van wat u krijgt. Een veel voorkomende vraag over deze lampen is of ze wel of niet dimbaar zijn. De meeste zijn dat, maar het hangt af van het merk en model. Zorg ervoor dat u weet wat voor soort leds u wilt voordat u aanschaft.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe elke individuele LED werkt.

U moet altijd lampen kopen die zijn getest op energie-efficiëntie. Dit zal u helpen producten te vinden die goedkoper zijn. Terwijl u rondkijkt, moet u ervoor zorgen dat u lampen vindt die echt geschikt zijn voor het werk dat ze moeten doen. Sommige lampen zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor accentverlichting.

Bij het zoeken naar een bepaalde LED is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u weet hoeveel wattage (watt) u wilt. LED-lampen hebben watt variërend van vierhonderd tot negentigduizend watt. Als u van plan bent om ’s nachts maar een paar lampen te gebruiken, moet u er een zoeken die niet te duur zijn. Als je echter een groot gezin hebt of van feesten houdt, wil je misschien meer uitgeven aan lampen met een hoger wattage.

Vervolgens wil je het vermogen van de LED onderzoeken. LED’s kunnen behoorlijk heet worden; ze worden daarom niet aanbevolen voor kamers met stopcontacten. Houd ook in gedachten hoe lang elk lampje meegaat. Sommige lampen gaan tot tien jaar mee, terwijl andere er maar zes of zeven hebben. Het is ook belangrijk om te bedenken hoe de lichten worden gebruikt. Als je ze alleen overdag wilt gebruiken, heb je geen lampen nodig die de hele nacht aan blijven. Let ook dat je de LED spots badkamer in de badkamer niet laat branden.

Eindelijk wil je erachter komen welke armaturen je gaat gebruiken met je nieuwe LED’s. Zo kun je spotlichten, staande lampen enzovoort vinden die passen bij de sfeer die je probeert te creëren. Als u niet zeker weet wat voor soort product u moet kopen, vraag het dan aan andere huiseigenaren die onlangs LED’s in hun huis hebben geplaatst.